Γιάννης Φίλανδρος


Δικηγόρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

Follow Us

Δημοσκόπηση

Αλλαγή δημάρχου στο Ηράκλειο Αττικής καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, την οποία διαθέτει η aftodioikisi.gr.Σύμφωνα με την έγκυρη εταιρεία, αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης των ερωτηθέντων από το έργο του δημάρχου, το 57% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον Παντελή Βλασσόπουλο. Ικανοποιημένο δηλώνει ο 35%, ενώ το 8% δεν θέλησε να απαντήσει. Ο υποψήφιος Νίκος Μπάμπαλος, καταγράφει δημοσκοπικό προβάδισμα, τόσο στον α”όσο και στον β” γύρο.Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της Alco για το δήμο Ηρακλείου:  

Περισσότερα...

Έκλεισαν και τις παιδικές χαρές...

Διοίκηση άτολμη, άχρωμη, άοσμη και αόρατη. Αυτό που συμβαίνει με αυτή την δημοτική αρχή πλέον δεν έχει προηγούμενο. Αντιλαμβανόμενη πλήρως την αποδιάρθρωση στην οποία έχει επιφέρει το δήμο και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αρμοδιότητές της, – προφανώς – με αφορμή τις ευθύνες της για την κλοπή του δημοτικού φορτηγού και το τραγικό συμβάν που συνέβη στο Ελληνικό προβαίνει στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να σφραγίσει τις παιδικές χαρές.

Περισσότερα...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 14 για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
Απριλίου 2014

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ

Αριθμ. Πρωτ.: 15641/ 17.4.2014

Αριθμ. Εγκυκλίου: 14
ΑΔΑ: ΒΙΗΧΝ-ΔΚ3

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική ζωή αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της δημοκρατίας και των θεσμών της. Η ανάδειξη δημοτικών αρχών ικανών να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί κρίσιμο γεγονός για την ουσιαστική τοπική ανάπτυξη και τη διαχείριση υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην ποιότητά της.

Για το λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία η άμεση και πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων και όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία φορέων.

Με την εγκύκλιο επιχειρείται να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις, με τον κατά το δυνατόν απλούστερο και συστηματικότερο τρόπο. Αυτό καθιστά αναγκαία και την παράθεση Παραρτήματος, στο οποίο, εκτός από Πίνακα με τις κρίσιμες προθεσμίες και τη συναφή νομοθεσία, περιλαμβάνονται παραδείγματα εξαγωγής αποτελεσμάτων για πολλές περιπτώσεις πιθανών εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των νέων Δήμων θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014.                            

Κατεβάστε όλη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Περισσότερα...

ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ

 

Ως γνωστόν οι δήμαρχοι κάθε έτος (πολύ περισσότερο στο τέλος της τετραετίας) έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να παρουσιάζουν αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων.

Κοίταξα λοιπόν από περιέργεια την ιστοσελίδα της παράταξης του κ. δημάρχου (http://akep.info/dimarxeia) όπου θέση ¨απολογισμού¨ επέχει απόσπασμα ομιλίας του κ. Βλασσόπουλου από κοπή πίτας (sic)…

Περισσότερα...

Προσπαθεί να πείσει ότι ο κ. Βλασσόπουλος

Διάβαζα πριν λίγο Δελτίου Τύπου της παράταξης του κ. Βλασσόπουλου, δια του οποίου ο συντάκτης του προσπαθούσε – μέσα από πολλές παραγράφους και κατά τρόπο πρόδηλα αγχωμένο – να πείσει ότι ο κ. Βλασσόπουλος είναι δύο πράγματα:
Α) ότι εξακολουθεί να είναι «καλό παιδί» και Β) ότι είναι «ανεξάρτητος».
Λίγες πολύ πρόχειρες παρατηρήσεις και για τα δύο:

Περισσότερα...

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ