Γιάννης Φίλανδρος


Δικηγόρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

Follow Us

Προσπαθεί να πείσει ότι ο κ. Βλασσόπουλος

Διάβαζα πριν λίγο Δελτίου Τύπου της παράταξης του κ. Βλασσόπουλου, δια του οποίου ο συντάκτης του προσπαθούσε – μέσα από πολλές παραγράφους και κατά τρόπο πρόδηλα αγχωμένο – να πείσει ότι ο κ. Βλασσόπουλος είναι δύο πράγματα:
Α) ότι εξακολουθεί να είναι «καλό παιδί» και Β) ότι είναι «ανεξάρτητος».
Λίγες πολύ πρόχειρες παρατηρήσεις και για τα δύο:


1. Σε αντίθεση με το 2010, σήμερα ο κ. Βλασσόπουλος είναι εν ενεργεία δήμαρχος. Πρωτίστως λοιπόν θα κριθεί ως δήμαρχος και όχι ως «παιδί», όπως ενδεχομένως, για προφανείς λόγους, θα προτιμούσε ο ίδιος.
2. Ο κ. Βλασσόπουλος είναι εν ενεργεία μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (δηλαδή του ιεραρχικά κορυφαίου κομματικού οργάνου). Στην θέση αυτή βρίσκεται όχι κατόπιν εκλογής αλλά ex officio, υπό την ιδιότητα του ¨εν ενεργεία δημάρχου της Ν.Δ.¨. Όλα αυτά μάλλον την ιδιότητα του στενά ¨κομματικού¨ του προσδίδουν και ουδόλως του ¨ανεξάρτητου¨…
Θα μπορούσε βέβαια ο κ. Βλασσόπουλος, έστω και για λόγους τακτικής, να είχε παραιτηθεί από μέλος του πιο πάνω κομματικού οργάνου. Ούτως ή άλλως αριστήνδην συμμετέχει. Αυτό βέβαια θα προϋπέθετε και ο ίδιος να πιστεύει ότι θα εξακολουθεί και μετά τις εκλογές να φέρει την ιδιότητα (αυτή του δημάρχου) που θα του επέτρεπε την εκ νέου συμμετοχή στο πιο πάνω κορυφαίο κομματικό όργανο, πράγμα που προφανώς δεν συμβαίνει.
Εξ ου και παραμένει...

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ