filandros2ακεπΓιάννης Φίλανδρος


Δικηγόρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

Follow Us

Γιάννης Φίλανδρος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

φιλανδρος

Αγαπητή Φίλη, Αγαπητέ Φίλε,

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 καλούμαστε να αναδείξουμε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για την επόμενη τετραετία. Σε αυτές τις εκλογές σε καλώ, πρώτα απ’ όλα και ανεξαρτήτως της επιλογής σου, να συμμετάσχεις, καθώς η λογική του να αφήσουμε κάποιους άλλους να αποφασίζουν για εμάς δεν αποτελεί λύση. Άλλωστε η αποχή δεν ενοχλεί τα κακώς κείμενα…

Τους προηγούμενους μήνες αναφέρθηκα, δημοσίως, στις διαφορές μου με την σημερινή διοίκηση του Δήμου, έτσι όπως αυτή μετεξελίχθηκε. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

Στο Ηράκλειο εξακολουθεί να επιβάλλεται στους κατοίκους, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μακράν ο υψηλότερος Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) στην Αττική, ίσως και πανελλαδικά, παρά την ¨εξαγγελία¨ περί μείωσης στο μισό έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας, το οποίο φυσικά δεν έγινε.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων γίνεται με κριτήρια επικοινωνιακά και με τρόπο αποσπασματικό.

Κανένα από τα μεγάλα έργα δεν προχώρησε ουσιαστικά στα πέντε χρόνια.

Η σχέση με τον πολίτη σπανίως ήταν ειλικρινής. Πρυτανεύουν λογικές ξεπερασμένες, προηγούμενων δεκαετιών.

Το αυτονόητο υπερπροβάλλεται ως επίτευγμα, καθιερωθήκαν νέα ήθη αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης, εντελώς ξένα με την λειτουργία του Δήμου και δυστυχώς, πολλές φορές, με έξοδα του Δήμου.

Σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης δημιουργήθηκαν τεράστια ερωτηματικά, τα οποία έμειναν αναπάντητα…

Πρόκειται για διαφορές ουσίας, πολιτικής αντίληψης, ύφους άσκησης της εξουσίας και αισθητικής, οι οποίες δεν μου άφηναν κανένα περιθώριο κοινής πορείας με την σημερινή δημοτική αρχή.

Το νέο εκλογικό σύστημα (Κλεισθένης) απαιτεί συμπράξεις και συνεργασίες, φανερά – πάνω από το τραπέζι, με βάση προγραμματικές συγκλίσεις. Κανένας Δήμος μετά τις προσεχείς εκλογές δεν θα μπορεί να διοικηθεί με το σύστημα της ¨προσωπικής ατζέντας¨ ενός ατόμου, πλαισιωμένου από χειροκροτητές.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το Ηράκλειο, σε αυτές τις εκλογές, πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα.

Συμπορεύομαι και εγώ στο νέο ξεκίνημα του Παντελή Βλασσόπουλου και του Γιώργου Μαστοράκου και στηρίζω την γενναία απόφαση που πήραν για συνεργασία. Πιστεύω ότι γράφεται ήδη μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή σελίδα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης…

Παραμένοντας σταθερός στις αρχές της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας και πιστεύοντας ότι διαθέτω τις δυνατότητες – και σίγουρα την θέληση - ώστε να ανταπεξέλθω στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας ενός Δήμου, δεσμεύομαι απέναντί σου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σου και να τιμήσω στο έπακρο την ψήφο σου.

Φιλικά

Γιάννης Φίλανδρος

 

Ηράκλειο για όλους

akep-vlassopoulos

φιλανδρος sinergasia gia olous

Για ένα Δήμο με διαφάνεια στη λειτουργία του και ειλικρίνεια στην σχέση του με τον πολίτη

Γιάννης Φίλανδρος  Δικηγόρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής